Registratie & Rapportage van ICT en telecom apparatuur.

IT Asset disposal gecertificeerd

Na 3-5 jaar nemen bedrijven en organisaties afscheid van overtollig ICT. Op dat moment is het belangrijk dat u correcte en wettelijke procedures volgt. Dit vereist een goed uitgevoerd (en veilig)  IT Asset Disposition-plan, ook wel ITAD- IT Asset disposal genoemd. Het ITAD plan is op maat gemaakt en biedt een leidraad voor een kader waarbinnen operationele, juridische en financiële operaties kunnen worden uitgevoerd. W3E is in alle ITAD-onderdelen gecertificeerd en zijn dé partner bij het opzetten en uitvoeren van dit plan.

Inventarisatie, registratie & rapportage

Op grond van de overeenkomst wordt gezorgd voor een heldere en overzichtelijke inventarisatie, registratie en rapportage van de overtollige, verouderde of afgedankte ICT en ICT-gerelateerde apparatuur.

Aan de hand van deze inventarisatie en rapportage kunnen de daartoe bevoegde autoriteiten de nodige controles uitvoeren.
Zo kan de uitstroom van overtollige ICT- en telecommunicatie apparatuur controleert worden. Maar ook of er volgens de regels en richtlijnen van  WEEELABEX  wordt gehandeld, verhandeld en/of apparatuur kan worden hergebruikt.

Met als resultaat afvoer van niet werkende apparatuur of het zogenaamde dumpen te voorkomen.

Belangrijk zaken om over na te denken ITAD

  • Datavernietiging
  • Kies voor een eerlijk bedrijf
  • Milieubewust
  • Service en duidelijke afspraken
  • Hogere opbrengst restwaarde

W3E streeft hierbij naar een zo hoog mogelijke herinzet van afgeschreven hardware.

Wil je meer weten over apparatuur recyclen, klik hier👉🏼  ♻️

recycling, recyclen op LinkedNL    W3E is ook te vinden op Linkedln

Afspraak inplannen