Shredderen van datadragers

Een hamer pakken en je uitleven. Een gat boren in een harde schijf. Dit zal niet de gewenste uitkomst geven. shredderen datadragersDe harde schijf zal niet meer werken en misschien niet meer uitgelezen worden. Maar de data is nog steeds aanwezig op de interne disk. Zelf proberen de gevoelige informatie te verwijderen op deze manier, werkt dus niet. Gelukkig bieden wij van W3E de oplossing.

W3E is het enige bedrijf in Nederland die gebruik maakt van zowel een vaste als een mobiele shredder. Bij het shredderen van datadragers worden de datadragers uit de hardware gedemonteerd en geregistreerd op serienummer om vervolgens te shredderen. De shredder vermaalt de datadragers in slechts enkele seconden tot stukjes ter grootte van confetti en daar is geen informatie meer vanaf te halen. De oorspronkelijke eigenaar is op deze manier nooit meer te achterhalen en de (bedrijf)veiligheid gegarandeerd.

Veiligheidsniveau ( DIN66399 )
E-2 | H-4 | O-1 | T-2

DIN66399 beschermingsklasse 3, veiligheidsniveau H5 harde schijven.

VERNIETIGEN OP LOCATIE

Bij u op locatie, eenvoudiger kan het niet! Onze experts komen bij u langs met een mobiele shredder. Nadat de datadragers geregistreerd zijn, worden deze ter plekke vernietigd. Zo kunt u het daadwerkelijke proces met eigen ogen zien. De vermalen snippers van de datadragers worden door ons afgevoerd. Vervolgens ontvangt u een certificaat en een rapport met de datum en kenmerken van de vernietigde datadragers.

 

Bekijk hieronder hoe shredderen van datadragers in zijn werk gaat.


 


Wat gebeurd er met de resterende snippers?

Harde schijven en SSD’s zijn voor het grootste deel gemaakt van aluminium. Deze grondstof is eenvoudig te recyclen. W3E zorgt ervoor dat zoveel mogelijk materiaal wordt hergebruikt en gerecycled.

Overtollige of verouderde apparatuur kunnen wij ook meenemen, aangezien wij beschikken over de juiste papieren om IT-apparatuur te vervoeren. Het apparatuur zal dan bij ons in Bodegraven volgens alle richtlijnen verwerkt worden. Nadat alle processen zijn afgerond, ontvang je van ons het rapport en het milieucertificaat. Als de ingeleverde apparatuur geschikt kan worden gemaakt voor hergebruik, ontvang je daarvoor een vergoeding die wij verrekenen met de kosten van de vernietiging.

snippers uit de shredder, van de datadrager is niks meer over en informatie is niet terug te halen.

Snippers die door onze recyclers worden verwerkt, kunnen nooit meer worden teruggevonden en hierdoor is geen enkele eigenaar te traceren. Vervolgens worden de snippers samen met miljoenen andere snippers verwerkt tot secundaire grondstoffenZo garanderen  we 100% veiligheid en dragen we tegelijk bij aan een beter milieu.

Neem contact met ons op voor de
actuele datavernietigingsprijslijst.

 

Bekijk de video ook op ons YouTube kanaal